Zoeken

Zegbroekwandeling

Voor de tweede Zegbroekwandeling van dit jaar kwamen vijftien volwassenen, vijf kinderen en één hond samen aan het vertrek voor het geboortehuis van Pater Damiaan. Niet slecht, als je weet dat het die dag ook Open Monumentendag was met een activiteit rond de kapelletjes in Tremelo.

Lees meer: Zegbroekwandeling

Bolloheide

Traditiegetrouw houden we de eerstevolgende zondag na 15 augustus de Bolloheidewandeling, de enige wandeling die buiten ons werkingsgebied start. Niet omdat het dan ook Grootlokermis is, want daar start ze, maar omdat rond die periode de heide op haar mooiste is. Het samenvallen met de kermis zorgt soms wel voor wat parkeerproblemen, maar anderzijds is een afterwandelingdrink op een terras op de kermis mooi meegenomen. 

Lees meer: Bolloheide

Glimwormen

Het was weer enkele jaren geleden dat ik ze in mijn straat zag. De laatste maal had ik ze in het zuiden van de Ardêche gezien: glimwormen.

Lees meer: Glimwormen

Met jouw hond de natuur in

Met de hond de natuur in? Niet altijd evident! 

Natuur voor iedereen, uiteraard ben je welkom met je hond. Natuurpunt wil in Vlaanderen de natuur alle kansen geven. Dat is niet makkelijk! In ons verstedelijkt Vlaanderen rest er niet veel natuur meer. Door aankopen en huur trachten we steeds meer natuur te beheren. In de eerste plaats is dit kansen geven aan natuur die typisch is voor de regio. Hiermee redden we dagdagelijks soorten van (lokale) uitsterving. 

Lees meer: Met jouw hond de natuur in

Kerkuilkasten

De winter dit jaar duurde lang, was koud, nat en sneeuwrijk. Ook het voorjaar was niet zoals anders en de zomer zette laat in. Naarmate het jaar vorderde groeide onze ongerustheid. Hoe zouden de uilen het gedaan hebben? Zijn ze de winter goed door gekomen? Hebben ze voldoende voedsel gevonden? 

Lees meer: Kerkuilkasten