Zoeken

Ribbe de Bie blijft groeien en bloeien

Ribbe de Bie

Steeds meer kinderen vinden de weg naar onze natuurclub. Even een overzicht van de voorbije activiteiten : in juni bezochten we imker Guido De Wit. Zijn bijen maakten voor ons heerlijke honing. Aansluitend gingen we op opdrachtentocht in Wandelbos Parkheide. In juli konden we de ontdektuin van Chris Perdieus onveilig maken. We zochten er naar insecten en andere beestjes en leerden die dan tekenen. Een badge met ieders eigen tekening was het resultaat.
De geiten en schapen op de Bolloheide kregen ons gezelschap in augustus. Een fotozoektocht stuurde de kinderen naar alle hoeken van dit kleine paarse paradijs. Picknicken deden we deze keer in Gritta’s tuin rond het kampvuur. De ouders dronken wat mee terwijl Morgane ons een dierenlied aanleerde op gitaar. 

Lees meer: Ribbe de Bie blijft groeien en bloeien

Freek

Elke egel die we ontdekken rond ons huis wordt ‘Freek’ gedoopt. Egels struinen liefst ’s nachts rond op zoek naar lekkere hapjes. Getuigen het gerammel van het bordje met kattenbrokken en de GFT-doos die ’s morgens overhoop gerommeld is.

Lees meer: Freek

Daguitstap 7 september

De daguitstap was dit jaar zowat gans anders dan vorige jaren. Gewoonlijk gaan we in het voorjaar naar één van de natuurgebieden van een andere Natuurpunt afdeling, of naar Nederland. In het voorjaar liep het mis omdat we over het hoofd hadden gezien dat het die datum verkiezingen waren. We wilden toch nog ergens in het najaar een uitstap maken, maar de uiteindelijke nog geschikte datum was nader gezien ook niet ideaal. Inderdaad 7 september was een drukke dag. Tremartre, waar vier van onze wandelaars hielpen; Zegbroekwandeling, waar Danny Schoovaerts gidste; Groene gordel, en nog een heleboel andere activiteiten in en om Tremelo. Het maakte dat er slechts 7 deelnemers waren.

Lees meer: Daguitstap 7 september

Uilen in de kijker

Ribbedebie

Ingrediënten: een gedreven gastspreker Hans Marijns, nieuwsgierige kinderen en hun ouders, prachtig beeldmateriaal en verse uilenbraakballen, een infostandje met folders van Natuurpunt, een drankje en lekkere wafels van mama Sofie.

Lees meer: Uilen in de kijker

Bomen- & struikenwandeling

Bomenwandeling

De Bomen- & struikenwandeling van 12 oktober stond oorspronkelijk niet op onze agenda. Maar in het kader van de start van de ‘Week van het bos’ werd ze er nog opgezet. Er moet ergens iets verkeerd gelopen zijn in de communicatie, want in de ene activiteitenkalender stond als startplaats Kerk Ninde in andere Kerk Tremelo. Zelf wist ik ook niet meer wat de juiste was en gokte op Ninde, zo had ik het in de Streekkrant gezien. Mijn gok was mis. Gelukkig stond Camiel daar om de verkeerd gestuurden op te vangen en wachtte Bruno Wallyn tot hij daar was op te starten. 

Lees meer: Bomen- & struikenwandeling