Zoeken

Ribbe De Bie

Ribbe de Bie: een zoemende club

Kindernatuurclub Ribbe de Bie is een hechte groep kinderen (van 8 tot 13 jaar) en hun begeleidster Gritta Maes, die 1 keer per maand op stap gaan in Tremelo en buurgemeenten. We doen aan poelonderzoek, verwijderen exoten, ruimen zwerfvuil op of bezoeken een imker. Elke maand staat er iets nieuws op het programma zolang het maar met natuur en milieu te maken heeft. Het uiteindelijke doel is kinderen de schoonheid maar ook kwetsbaarheid van de natuur te laten ervaren. Zo leren ze van jongs af aan hoe belangrijk het is om aan natuurbehoud te doen voor zichzelf maar ook voor volgende generaties. De kinderen zijn de ambassadeurs: hun enthousiasme werkt aanstekelijk. De (groot)ouders geraken op die wijze vanzelf betrokken. Zij bakken lekkers of helpen mee opbouwen bij een evenement. Ook de hulp, financieel en in de vorm van ervaren gidsen die ons op sleeptouw nemen, die we krijgen van Natuurpunt Tremelo is een meerwaarde. Onlangs stonden we op de kerstmarkt van Tremelo voor het goede doel en het samenhorigheidsgevoel was hartverwarmend.

Natuurclub Ribbe de Bie Tremelo zoekt …

  • iemand die ons mee op pad kan nemen tijdens een activiteit in en om Tremelo en die veel weet over een bepaald onderwerp. (Vleermuizen, bomen, vogels, paddenstoelen…)
  • kinderen vanaf het 3de leerjaar die geboeid zijn door al wat leeft, kruipt, groeit en die graag buiten op ontdekking gaan. Momenteel is er een wachtlijst maar in de toekomst hopen we de groep op te splitsen.
  • natuurgekke jongeren vanaf 16 jaar. 

RibbedebieHeb je zin om 1 keer per maand, meestal op een woensdagnamiddag en soms in een weekend mee op stap te gaan in de natuur met een zwerm kinderen? De bedoeling is dat je eerst even mee met mij op pad gaat om je daarna zelfstandig een groepje te laten begeleiden, liefst z’n tweeën. Dus vertel het verder aan jouw vrienden.

De allereerste Ribbe de Bie: venkel planten in het Laakdal met vlinderkenner Jan de Veuster